bloggHeader

Sikta mot stjärnorna

För många år sedan fick jag ett horoskop i födelsedagspresent. En kamrat hade tidigare ringt och frågat vilken tid på dygnet jag var född och jag visste att det var runt tjugo i fyra en morgon den 30e september, men en mer exakt tid visste jag inte. När det väl var dags så visade det sig att hon hade ett astrologiprogram på datorn och hade skrivit ut ett födelsehoroskop åt mig. Jag var innan dess inte särskilt insatt, men efter det blev jag väldigt nyfiken. Några år senare, i gymnasiet, gjorde jag mitt specialarbete om just astrologi och min handledare erkände att hon var mycket skeptisk till ämnet. Hon trodde inte alls att man kunde förtälja saker om en person och dess miljö genom att bara titta på hur planeter stod i förhållande till varandra vid en persons födelse. Jag kan hålla med om att det faktiskt låter som hokus pokus och lögn, men jag tänkte dela med mig lite av vad det står där i så kanske ni förstår varför jag blev omvänd. Jag hade helt glömt bort att det fanns, tills för bara ett tag sedan, och det är faktiskt lite spännande att läsa.

För den eventuelle insatte kan jag berätta att jag är våg men har ascendenten i jungfrun och både solen, månen, pluto, saturnus, jupiter och merkurius i vågen och i andra hus. Venus och uranus har jag i skorpionen / tredje hus och så några få planeter i fjärde, femte, elfte och tolfte hus.

Eftersom horoskopet är väldigt långt kommer jag saxa lite fritt ur det. Det blir en del upprepningar eftersom varje del är en ny tolkning av ett nytt förhållande mellan olika stjärnor, exempelvis "solen i vågen", "venus konjunktion uranus" osv.

"En av dina bättre kvaliteter är din självratande natur. Du är ofta villig att ställa andra först och är allmänt ganska nöjd med en lågprofilerad roll där du koncentrerar dig på att få vardagen att fungera smidigt för alla inblandade. Du är både kritisk och självkritisk och kan ofta känna att livet är hårt arbete - en oupphörlig ström av uppgifter som väntar på att bli utförda.

Du är en lynnig person och kommer ofta finna dig påverkad av växlande känslotillstånd - speciellt genom att oroa dig för familjeangelägenheter eller trygghetsfrågor. Du har en djup uppskattningsfömåga för det omedvetnas makt och instinktivt beteende. Under ditt samröre med människor har outtalade känslor större prioritet än rationella angelägenheter eller argument.

Du är en djupt tänkande tyst typ. Ytlighet är en styggelse för dig; när du säger någonting påverkar det vanligtvis på djupet och framförs med anmärkningsvärd intensitet. Upplevelser tidigt i livet kan ha gjort dig misstänksam och benägen att leta efter hemliga motiv hos andra. Det kan göra dem som står dig nära nervösa. Du känner ofta att kommunikation kan uppnås enbart genom ögonkontakt och att de stora sanningarna sägs utan ord. Kom ihåg att folk också använder ord för att kommunicera, och att allt inte behöver vara djupt meningsfullt.

Barndomsupplevelser - särskilt förhållandet till din far - har underminerat ditt självförtroende och gjort dig motvillig att sticka ut huvudet. Du har ett starkt behov av att vara omtyckt, men som barn var kärlek och gillande alltid villkorligt för ditt uppträdande. Din relation till din far var förmodligen starkt påverkad av hård diciplin och höga förväntningar. Bandet kan ha varit starkt men har oavsett karaktäriserats av dina ansträngningar att vinna hans godkännande.

Du är lätt att få kontakt med och alltid villig att tillbringa dagstimmarna med någon du möter. Lätt distraherad kan du finna dig själv bli involverad i många saker åt gången - men så hatar du också att bli uttråkad. Du fascinerar folk med dina idéer.

Du har en överdriven karaktär, starka åsikter i de flesta frågor och ett djupt intresse för andliga frågor. Du är öppen och villig att expandera dina filosofiska horisonter. Allmänt välsignad med tur och en optimistisk sinnesstämning har du förmågan att förvänta dig det bästa av framtiden. Det kan finnas en tendens att ge efter för mycket, eller att vara för utsvävande. Folk värderar din förmåga att förstå de saker som rör dem på dupet.

Du är en person som gillar att kommunicera på ett intimt plan med dem som står dig nära, även om du har svårt att öppna dig för dem som inte känner dig så bra. Andra människor är dock komfortabla med att anförtro sig sina tankar och känslor till dig. Dina ord och ditt röstläge färgas av dina känslor. Dina känslor brukar pendla en hel del, och när du känner dig negativ kan det vara svårt för dig att uttrycka dig klart. Under extremt emotionella omständigheter kommer du vara ganska irrationell.

Du är en person som känner allting väldigt djupt, även om männiksor du endast känner ytldigt kanske inte är medvetna om detta. Ditt behov av att skydda dig själv emotionellt kommer från ett antal oroande barndomsupplevelser. Problem kommer i initma förhållanden eftersom du aldrig erkänner hur du riktigt känner. Du klamrar dig fast vid emotionella band med stor intensitet, ändå kan du i kristider skära av dina känslor och bli iskall. Under de barndomsupplevelser du är djupt influerad av förlorade du tron på familetrygghet. Ditt band till din mor är i bästa fall komplicerat. Av något skäl var hon oförmögen att nära dig - kanske togs du ifrån henne under någon tid, kanske var hon under liknande psykologisk press själv och hade inte resurser att ta hand om dig. Vad än orsaken är sökte du skydda dig själv genom att skära av emotionella band för att inte känna smärtan. Trots att det kan ha tjänat till att försäkra din emotionella överlevnad som barn, blir det en djup och omedveten vana som saboterar emotionella band senare i livet. Det är särskilt smärtsamt för andra människor att uppleva den isiga atmosfär du skapar när du drar undan dina känslor.



Du är en ganska hemlighetsfull person; du tänker hårt och djupt, och ibland plågas du av tvångsmässiga idéer och rädslor. Mycket av detta resulterar av en barndomsoro förbunden med lögner, hemligheter och brist på kommunikation. Eftersom du inte alltid visar vad du tänker kan du lätt missförstås. Lunga människors sinnen genom att klargöra dessa missförstånd och sträva efter att vara så öppen som omständigheterna tillåter. När dina känslor såras kan du vara tyst för långa perioder. Och när du är otrygg brukar du vara misstänksam vad gäller partnern. Harmoni i förhållanden kommer när du motstår tendensen att argumentera i timmar varhe gång, eller använder tystnaden som vapen, och att istället lära dig vara öppen och tillitsfull.

Du kommer ofta finna dig fastklamrad vid gäckande idéer eller minnen - sökande efter ord och mening för att beskriva inre känslor. Ibland får du fantastiska idéer som verkar ha en mening bortom din identitet, även om du vet varken ut eller in när det gäller att förmedla dessa. Du kan ispireras till att skriva dagbok eller kommentarer angående gamla händelser i ditt liv, men kanske kräver din framtid att du slänger ut de saker från det förflutna som belamrar ditt minne.

Atmosfären runt dig som barn var präglat av sorg, av ett eller annat skäl. Detta kan ha något att göra en förälder som led av en sjukdom eller som kände sig ensam och övergiven, eller som var plycklig av ett eller annat skäl. Det kan ha funnits en sjukdom eller alkoholmissbruk i familjen. Som en konsekvens av detta kan det vara svårt för dig att skaka av dig en odefinierad känsla av missnöje eller olycklighet. Kanske hjälper det att veta att denna känsla bara beror på ditt tidiga tillstånd. Beaktat positivt för din sensitivitet för andras humör dig uppmärksam på din partners och andras behov. Det är viktigt för dig att acceptera att vissa saker är bortom din kontroll.

Du har ett starkt behov av att bli respekterad som en individ, ändå kommer du upptäcka att detta behov är överdrivet och inte kan tillfredsställas. Skulle du t.ex. välja att finna självbekräftelse genom kärleksaffärer kommer du hamna i en väldigt komplex situation, och din självrespekt kommer att djupdyka. Romantik är ofta en avgrund som underminerar ditt ego till och med ännu mer. Det är viktigt för dig att inse så snart som möjligt att personlig glädje kommer när du hänger dig själv åt att utöka ditt medvetande genom socialt engagemang. Gruppintressen ger stor tillfredsställelse, och andra människor kommer tjäna stort på dina kreativa ansträngningar på sociala områden."

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0