bloggHeader

Att gå ut

Jag var ute i helgen på en klubb jag faktiskt gillar. Tyvärr var musiken lite sämre just den här gången när jag äntligen hade lite energi över att släpa mig ut. Men det blev ändå lite dansat. Jag och Anders stod och såg oss omkring som vi brukar göra, och konstaterade att det är verkligen samma människor som alltid. Å andra sidan var det en del nya också. Men många bekanta ansikten. Och vi hade svårt att bestämma oss för om vi gillade det.

Det är alltid samma personer som är stupfulla. Samma personer som prånglat sig i för små lackkläder och hällt i sig stora mängder alkohol, samma människor som letat fram dåliga fuskkorsetter som formar sig efter valkarna istället för tvärtom eller pressat ner benen i en aning för små latexstockings. Vi häpnar lite varje gång och undrar om folk ens sett sig i spegeln innan dom gått hemifrån. Hårt av oss kan tyckas, men jag tror att vi båda har svårt att förstå varför för små kläder tycks vara så populärt på synth/goth/fetish-klubbar? Varför man dricker sig pissfull och glömmer bort att man kanske inte bör böja sig framåt om man har en två decimeter kort kjol på sig? (Jag vill helst inte se andras underliv på det viset.) Eller varför man tar på sig ett par höga stilettklackar och sedan super såpass att man inte kan gå på dom? Gång efter gång efter gång.



Ser man sig omkring på andra liknande klubbar, eller om man slänger ett öga på bildsidor på nätet från klubbarna så ser man det snabbt. Samma människor. Samma kläder. Samma fulla blick. Många är lite pretto, och som om det vore ett litet lajv dom är på spelar dom en roll som inte är dom själva. Klubbar som ska ha lite mer klass lyckas alltid förstöra det med fåniga bdsm-inslag eller "porr" på fel sätt. Alltid samma personer. Alltid samma sätt.

När vi stod där och funderade över folket runt omkring oss var vi som sagt splittrade. Man är trött på allt. Trött på att staden är så liten och klubbscenen givetvis ännu mindre. Samtidigt kanske det finns en trygghet i det. Alltid känner man någon, och så vidare. Och kanske förvärras intrycket av att vi alltid är nyktra med varsin cola i handen medan majoriteten av övriga är påverkade av alkohol och vissa säkert av andra substanser. Och faktum kvarstår ju; vi fortsätter ju faktiskt gå ut. Något får oss att fortsätta gå till samma ställen, om än med större tidsrymd mellan besöken.

Jag önskar bara att det fanns lite mer klass och lite mindre alkohol.
Och kanske lite större kläder då.

Kommentarer
Postat av: Jonas

Just därför jag vill flytta till Berlin. Man känner ingen, mer folk, fler ställen o.s.v Men visst, det är säkert likadant där efter ett tag. Sedan de som alltid blir fulla, de är ju ofta framtida alkoholister tyvärr, eller de som kommer få eller har allvarliga problem. Ofta är det väl yngre som kanske har det jobbigt hemma och tar ut det på helgerna, som inte vet att man kan ha kul utan sprit. Sedan att det är samma folk, ja det blir så som du säger och ju mer subkultur desto mer pretto blir folk, oavsett om det gäller ett forum för akvariefiskar eller brats. Det är bara så, finns alltid självutnämnda "elitmänniskor". Sedan att de feta har för små kläder, det är tyvärr något som missuppfattas att synthare och andra subkulturer skulle vara mer intresserade av att se fläsk än mainstreamkulturen, likaså transor och annat. Men man får väl titta bort helt enkelt :P

2009-02-04 @ 21:34:10
URL: http://evildoer.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0